al 30 jaarMarktleider voor ISOLEREN met PUR
alt='isolation-pur'

Blog

BENOveren de oplossing met vloerisolatie van Isotrie

Auteur: Isotrie

alt='benoveren'

Of je het nu doet voor het milieu, om je comfort te verhogen, om je energiefactuur te verlagen of om je huis meer waard te laten zijn. BENOveren (beter renoveren) i.p.v. gewoon renoveren loont altijd. Tegen 2050 moet elke bestaande woning in Vlaanderen even energiezuinig zijn als een energetisch performante nieuwbouwwoning van vandaag. Een gewone renovatie volstaat hiervoor niet. We moeten ‘BENOveren’: BEter reNOveren dan gebruikelijk is.

Isotrie is erkend als BENOveer-voorloper en biedt de oplossing voor de benovatie van uw vloeren.

Waarom BENOveren ?

Tegen 2050 moet elke bestaande woning even energiezuinig zijn als energievriendelijke nieuwe woningen die vandaag worden gebouwd.  Om dit doel te behalen sloten een aantal sectororganisaties het Renovatiepact.

2050 lijkt misschien nog veraf, maar in bouwtermen is dat eigenlijk al overmorgen. Wie zich pas aanpast als de nieuwe norm er is, loopt onherroepelijk achterop. Als je vandaag renoveert, doe je dat best al met het oog op de normen van later d.w.z. benoveren. Als je renoveert, BENOveer je dus beter. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties. Zo zorg je er niet enkel voor dat je huis klaar is voor de toekomst en probleemloos generaties lang weer en wind zal weerstaan. Je woning ziet er ook veel mooier en moderner uit, waardoor je kan rekenen op een betere verhuur- of verkoopprijs. Bovendien geniet je jarenlang van een lager energieverbruik en meer wooncomfort, en spaar je het milieu.

alt='benoveren'

Ik BENOveer mijn vloer

Niet alleen de isolatie van het dak, de buitenmuren en het schrijnwerk, ook de vloerisolatie is van groot belang, zeker van de begane grond. Door je vloer te isoleren, voelen je voeten minder koud aan en kun je de verwarming een graadje lager zetten.

Via de kruipkelder

Vloerisolatie is het gemakkelijkst aan te brengen aan de onderkant van de vloer, vanuit de kruipkelder. Een voorwaarde is wel dat deze kruipruimte toegankelijk is (via een luik of een andere ingang). Let erop dat de isolatie de ventilatiegaten niet blokkeert. Zonder ventilatie kunnen er vochtproblemen ontstaan.

Op de draagvloer

Heb je geen kruipkelder of is deze te laag, of ligt je vloer op volle grond? Dan kan isolatie op de draagvloer een oplossing bieden.
Wil je het niveau van je vloer niet verhogen, of heb je gekozen voor vloerverwarming? Dan kan je de vloerbedekking en de dekvloer laten weghalen, de grond uitgraven tot op het niveau dat overeenkomt met een nieuwe vloer inclusief isolatie. Let wel dat de funderingen diep genoeg zitten.

Kies voor een BEN-vloer met pur-isolatie

Het grote voordeel van pur-vloerisolatie is dat pur de beste isolatiewaarde garandeert voor de minste dikte. Dit is te danken aan het uitzonderlijk isolerend vermogen van PUR. De vele ingesloten microscopisch kleine luchtbelletjes houden de warmte in uw woning en de koude buiten.

PUR garandeert ook luchtdichtheid gezien het isolatieschuim wordt gespoten als vloeistof waarna het na enkele minuten volledig uithardt en één aaneengesloten naadloos geheel vormt. Dit maakt dat er, in tegenstelling tot andere isolatiematerialen, geen warmte verloren gaat via kleine openingen.

Maar hoe pak je bENOveren het beste aan?

Download de brochure: “ik-benoveer-informatiebundel” en vraag uw offerte isolatie of vraag een expert bij u thuis.

 

Terug naar Blog