al 30 jaarMarktleider voor ISOLEREN met PUR
alt='isolation-pur'

Blog

Isotrie is officieel erkend als BEN-voorloper!

Auteur: Isotrie

alt='BEN-voorloper'

 Wat houdt dit in voor u?

(MV 5/1/2016) Als BEN-voorloper zet Isotrie de BEN-principes om in praktijk.  Een energiezuinige woning bouwen of een bestaande woning energiezuinig isoleren, heeft een positief effect op je toekomst. Je energiefactuur zal minder hoog liggen en bij een eventuele verkoop van je woning, blijft de waarde behouden. Wil je een woning met een laag energieverbruik? Denk dan ‘BEN’ bijna-energieneutraal bij het uittekenen van je isolatieplan.  Zowel voor nieuwe als voor bestaande gebouwen zijn er mogelijkheden. Er moeten ook nieuwe aanvaarde methoden worden ontwikkeld om de bestaande Vlaamse woningen zonder isolatie en vaak zelfs zonder spouwmuur binnen tien jaar op een doordachte, efficiënte en betaalbare manier veel energiezuiniger te maken. Vaak voorkomende knelpunten en problemen zijn het belang van luchtdicht bouwen, de aanwezigheid van koudebruggen en de na-isolatie van bestaande muren.

 

Wat is BEN-voorloper?

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling of warm water. En de energie die toch nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Let wel: een BEN-woning is geen passiefwoning. De normen (verwarming en koeling, isolatiewaarde en energieverbruik) van een passiefwoning liggen een stuk hoger. BEN-woningen zijn dus veel haalbaarder en betaalbaarder voor een breed publiek dan passiefwoningen.

 

Vanaf 2021 gelden de BEN-principes voor iedereen die een nieuwbouw woning bouwt. Intussen kan je natuurlijk al BEN bouwen.  Heel wat organisaties, inclusief overheden, en bouwprofessionals wachten niet tot de verplichting van 2021, maar ‘durven’ vandaag al de BEN-principes te promoten en in de praktijk te brengen. Zij zijn de ‘BEN-voorloper’. Isotrie is daar één van.

 

Premies en geen hoge energiefacturen meer

Het extra duwtje in de rug is de E-peilpremie. Hoe lager het E-peil (of energieprestatiepeil) van je nieuwbouwwoning of -appartement, hoe hoger de premie die je ontvangt. Afhankelijk van dat E-peil, het type woning (appartement of huis) en de datum van de bouwaanvraag, kan het bedrag oplopen tot 1.800 euro. Voor de details en exacte bedragen, zie website Vlaamse overheid.

ikBENmee-button_voor-website

Laat goede isolatie een start zijn van een hele besparing op je energiefactuur.

Wist je dat PUR perfect is om een BEN-woning te isoleren?

 

Terug naar Blog