al 30 jaarMarktleider voor ISOLEREN met PUR
alt='isolation-pur'

Blog

met gespoten isolatie met pur om te isoleren vanbinnen uit

Auteur: Isotrie

alt='isolation des murs par l'interieur'

(AD 13/3/2017) Isotrie is uw partner voor gespoten isolatie met pur op diverse ondergrond. Deze werf muurisolatie vanbinnen uit, werd gerealiseerd eind 2016 door ons team in Milmort. Het gaat hier om thermische pur isolatie van de zolder en kelderisolatie.

De werf heeft een beetje voorbereidend werk gevraagd van onze klant om een zo een optimaal resultaat te bekomen. We hebben de werf meerdere keren bezocht voor de uitvoering van de werkzaamheden om deze klant te begeleiden bij zijn voorbereidingen.

De muren werden vooraf door de klant geïmpregneerd met een hechtmiddel (hier Compaktuna Sika Latex aangebracht met een borstel). Dit heeft als doel om de muren te fixeren en de voegen tussen de stenen en bakstenen die te zanderig zijn te verstevigen.

Gespoten isolatie met pur van muren van binnenuit op structuren

Eerst werd een graatstructuur (SLS/of Metalstuds) geïnstalleerd. Dit om de klant toe te laten de binnenmuren te bekleden. Deze structuur kan nadien voor de afwerking bedekt worden met een pleisterlaag of soms door OSB of gipsplaten.

Het laatste voorbereidende werk alvorens de isolatieploeg ter plaatse komt: de klant plaatste een plastiek beschermtape op de balken (metalstuds/SLS) om deze af te schermen. Zo worden versteende pur spatten vermeden; die zijn vaak moeilijk om schoon te krijgen. Dit vergemakkelijkt nadien ook het aanbrengen van de afwerkingslaag of pleister.

Hierbij enkele foto’s van de situatie voor, tijdens de voorbereiding en de situatie na de isolatie en na het wegnemen van de afplaklagen.

Afplakken betekent de muren, ramen, vloerplinten en deuren vooraf nauwkeurig afschermen met een speciale folie zodat de isolatie er niet op terecht kan komen.  Dit is een belangrijk deel van de voorbereiding zeker als het gaat om gelakt aluminium of een houten ondergrond.  Op muren kan pur verwijderd worden met schuurpapier. Op een gelakt aluminium of houten ondergrond is dit een heel andere zaak. Het verwijderen van PUR kan gebeuren met aceton, maar dit zou een oppervlakte mat maken of verkleuren. Bij een gelakte ondergrond kan de verf hierdoor ook verwijderd worden. Dit is dus zeker niet aan te raden. Isotrie houdt hier altijd rekening mee.

Lees meer over de voordelen van gespoten pur isolatie

Situatie ‘voor’

alt='gespoten isolatie met pur' alt='gespoten isolatie met pur' alt='gespoten isolatie met pur'  alt='gespoten pur isolatie'

De voorbereidingen van de werf

alt='gespoten pur isolatie'  alt='gespoten pur' alt='gespoten pur'  alt='gespoten pur' alt='gespoten pur' alt='gespoten pur'

 

Na de werkzaamheden

 

alt='gespoten pur'   alt='gespoten pur isolatie'alt='gespoten pur isolatie' alt='gespoten pur isolatie'

 

Terug naar Blog