al 30 jaarMarktleider voor ISOLEREN met PUR
alt='vloerisolatie pur'
alt='offerte'

Isolatiepremie 2017 : welke wijzigingen mag je verwachten?

Welke renovatiepremies in 2017 ?

Welke isolatiepremie 2017 ? Vlaanderen trekt volop de kaart van de totaalrenovaties. Daarom zette de regering ook het licht op groen om het premiesysteem zelf grondig te vernieuwen. Zoals al meermaals aangekondigd, zal de Vlaamse regering een aantal premies afbouwen. Dat geldt o.a. voor dakisolatie.

Vanaf 1 januari 2017 werden een aantal nieuwigheden gelanceerd op het vlak van energiepremies. De huidige premies kun je nog aanvragen als je eindfactuur in 2016 is afgehandeld. Investeer dus nu, er zijn vanaf 2018 minder premies. Hierbij een overzicht wat isolatie betreft.

Isolatiepremie 2017 voor spouwmuurisolatie

De isolatiepremie 2017 voor spouwmuurisolatie blijven bestaan maar zakken, vanaf 2018 naar 5 euro per m².

Dakisolatiepremie

De premie voor werken met aannemers blijft behouden. Wat verdwijnt is het het bijkomend onderscheid in premies bij je keuze van dikte van isolatiemateriaal (R-waarde van minimum 3,5 , 4 of 4,5 m²K/W). Die ligt vanaf nu vast op 4,5 m²K/W.

Totaalrenovatiebonus

De totaalrenovatiebonus heeft als doel: binnen de 5 jaar drie of meer van onderstaande groene investeringen te combineren:

  • Dak
  • Beglazing
  • Muur
  • Vloer
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Ventilatie

Voordeel? De totaalrenovatiebonus bovenop de individuele premies. Als je 3 ingrepen combineert, ontvang je een bonus van 1.250 euro. Combineer je ze alle 7, dan ontvang je een maximale extra premie van 4.750 euro.

Premie voor energiearmen

Sociaal zwakkere groepen krijgen ook vanaf volgend jaar nog hetzelfde bedrag aan premies. En ook de verhoging van 50 % voor individuele premies blijft behouden. De Vlaamse regering zet ook extra middelen in om private huurders in deze categorie te ondersteunen.

Energielening

Sommige werkzaamheden die je energieverbruik ten goede komen, kun je financieren met een energielening. Je kunt daarbij een maximumbedrag van 10.000 euro lenen. Dit bedrag dient terugbetaald te worden over een periode van 5 jaar. De intrest bedraagt 2%, of zelfs 0% voor specifieke doelgroepen. Meer info vind je op de site van de Vlaamse overheid www.energiesparen.be

Lees meer isolatiepremies 2017

Lees ook Groepsaankoop isolatie

alt='isolatiepremie 2017'