al 30 jaarMarktleider voor ISOLEREN met PUR
alt='isolation-pur'

Blog

Isotrie isoleert: Koninklijk Museum Midden Afrika / Tervuren

Auteur: Isotrie

(21/04/2015) In opdracht van de hoofdaannemer Denys N.V. gaat Isotrie zijn steentje bijdragen aan het welslagen van het project, door met gespoten pur met extra hoge drukvastheid de vloeren van zowel bestaande als nieuwe gebouwen kwalitatief te isoleren.

De geschiedenis van het museum begint bij Koning Leopold II. Die wou de Belgische bevolking een beter inzicht geven van de economische mogelijkheden van Congo.

De koning koos ervoor om het museum onder te brengen op zijn Koninklijke domeinen te Tervuren. We schrijven 1898, het congomuseum wordt officieel opgericht, na de wereldtentoonstelling van 1897.

In 1960, na de onafhankelijkheid van Congo, werd het museum herdoopt tot Museum voor Midden-Afrika.

Na de laatste restauratie van 1958 was het centrale museumgebouw en bij uitbreiding de gehele museumsite toe aan een grondige renovatie. Het meer dan 100 jaar oude gebouw is heden ten dage niet meer aangepast aan de noden van een actuele museumwerking.

De werkzaamheden zijn al in 2013 van start gegaan met uiteindelijk einddatum 2016.

In opdracht van de hoofdaannemer Denys N.V. gaat Isotrie zijn steentje bijdragen aan het welslagen van het project, door met gespoten pur met extra hoge drukvastheid de vloeren van zowel bestaande als nieuwe gebouwen kwalitatief te isoleren.

De keuze om met Isotrie samen te werken was snel gemaakt want, kwaliteit is hier het sleutelwoord!

alt='gespoten pur'

Isotrie, dat is optimaal isoleren!

Terug naar Blog