al 30 jaarMarktleider voor ISOLEREN met PUR
alt='isolation-pur'

Blog

Persbericht – Isolatiegroep Isotrie neemt Limburgse sectorgenoot Isoprima over

Auteur: Isotrie

alt='isoprima'

“Zo is er altijd een Isotrie-vestiging in de buurt.”

Gent Drongen, 15/12/2015

De Isolatiegroep Isotrie met hoofdzetel in Drongen (Gent), kondigt aan dat het sectorgenoot Isoprima uit Dilsen-Stokkem net voor het winter bouwverlof heeft overgenomen.

 

Isoprima werd opgericht in 2007 door Leo Giewald in Dilsen-Stokkem. De firma is gespecialiseerd in vloerisolatie en zolderisolatie met gespoten PUR en is voornamelijk actief in Limburg. Met het pensioen in zicht wou Leo Giewald zijn activiteiten beginnen afbouwen. Met de overname door Isotrie is Isoprima tevreden dat de activiteiten op dezelfde kwalitatieve manier verdergezet kunnen worden “de beste prijs-kwaliteitsverhouding met een prima service” is het motto.

 

De groep Isotrie wil met de overname Isoprima integreren binnen de huidige organisatie en de activiteiten in Limburg verder uitbouwen.  Zaakvoerder van Isoprima Leo Giewald blijft nog enkele maanden actief om de commerciële belangen van Isoprima te behartigen en de integratie te ondersteunen. Het personeel blijft ook na de overname behouden.

“Er bestond al langer het plan om ons filiaal Haesevoets in Wommelgem (van origine Limburgs) uit te breiden met een afdeling in Limburg. De overname van Isoprima past in deze strategie”, stelt algemeen directeur Werner Van Loon. “Zo is er altijd een Isotrie-vestiging in de buurt.”

 

Isotrie werd in 1984 opgericht. Er werd gestart met het ontplooien van een activiteit van gespoten polyurethaan (PUR) schuim door Carlos Van De Velde als jong afgestudeerd ingenieur na 3 jaar ervaring met gespoten polyurethaan.

In 1989 werden de eerste werven met gespoten PUR schuim als vloerisolatie gerealiseerd. Kwaliteit en service werden hoog in het vaandel gedragen en een technische goedkeuring werd al snel behaald. Door de sterke interne groei en overnames telt Isotrie 5 vestigingen en mocht Isotrie zich al vrij snel marktleider noemen in België en Luxemburg.

Gespoten PUR schuim als vloerisolatie was een onontgonnen markt in Frankrijk. Ook hier was Isotrie pionier en trendsetter. In 2008 behaalde Isotrie als eerste een technische goedkeuring (Avis Technique). Momenteel telt Isotrie een netwerk van een 30 tal plaatsers, verspreid over het volledige Franse grondgebied.

In zijn eigen labo blijft Isotrie verder werken aan kwaliteitszorg en nieuwe ontwikkelingen zoals de eigen ontwikkeling voor akoestische isolatie Tremblex.

Met vijf vestigingen verspreid over de verschillende provincies bestrijkt Isotrie heel het land en het Groothertogdom Luxemburg. Altijd een vestiging in de buurt.

Al meer dan 30 jaar is Isotrie de specialist op het vlak van isoleren met gespoten PUR isolatie. Gespoten polyuréthaanschuim is een hoogwaardig isolatiemateriaal dat de beste luchtdichtheid garandeert.

Elke dag realiseren 25 gespecialiseerde Isotrie isolatieteams 50 werven met PUR isolatie of ingeblazen glaswol. Isotrie is marktleider in isolatie bij nieuwbouw en renovatie en werkt zowel rechtstreeks bij de particuliere eindklant als in onderaanneming voor aannemers en chappers, zowel bij renovatie als nieuwbouwprojecten.  Onze gespecialiseerde teams hebben ruime ervaring in vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie, zolderisolatie en kruipkelderisolatie.

Voor meer informatie kan de pers zich wenden tot algemeen directeur Isotrie Groep  Werner Van Loon Werner.van.loon@isotrie.com | +32 9 240 99 99 | Booiebos 8, 9031 Drongen (Gent) – www.isotrie.com

151215 Persbericht Isotrie neemt Isoprima over

Isotrie in Bouwkroniek

Terug naar Blog