al 30 jaarMarktleider voor ISOLEREN met PUR
alt='isolation-pur'

Blog

Vergeet de vloerisolatie niet bij renovatie van uw woning

Auteur: Isotrie

alt='vloerisolatie renovatie'

(MV 27/4/2017) Vloerisolatie renovatie – 40% van de Belgische huizen is niet of onvoldoende geïsoleerd. Isoleren is dus meestal het eerste wat wordt aangepakt bij een renovatie van een woning.

Als men bij een renovatie aan isoleren denkt, gaat het meestal over dakisolatie of spouwmuurisolatie. Maar vergeet ook niet dat warmte zich ook een weg naar buiten zoekt via de vloer. Wist je dat warmteverlies langs de vloer op 10 tot 15% wordt geschat? Dit betekent een groot verschil voor je energiefactuur. Vloerbekleding houdt dit warmteverlies tegen, maar dit is absoluut niet voldoende. Wil je energie besparen, dan verdient de vloerisolatie de aandacht!

Ga eerst en vooral na of je de mogelijkheid hebt om de vloer boven een koude ruimte zoals een kelder of een kruipkelder te isoleren. Dit is het beste op te lossen door de isolatie van het plafond van deze kelder of kruipruimte. Dit komt niet alleen je energiefactuur maar ook het wooncomfort van je huis ten goede.

Een andere mogelijkheid is vloerisolatie op de zolderverdieping. Dit maakt zeker het verschil voor de kamers gelegen onder de zolder. Als voor PUR isolatie op de zoldervloer gekozen wordt kan de zolder nog perfect gebruikt en afgewerkt worden. Bij verloren zolderruimtes of zolders die niet gebruikt worden, kan ook gekozen worden voor minerale wol als isolatiemateriaal, ook een praktische oplossing.

De isolatie van een vloer waar geen verdieping onder zit, is soms moeilijker te realiseren. Je moet de bestaande vloer verwijderen. Als PUR isolatie gebruikt wordt, kan het isolatieschuim over de elektrische leidingen gespoten worden. Hou zeker rekening met de hoogte van je vloer en de plaatsing van de deuren, deurstijlen, de aansluiting van de trap, hoeken en eventuele drempels of andere hoogteverschillen. Dit is werk van een professional !

Kruipkelder, zolder of vloerisolatie renovatie ? Contacteer ons en vraag uw offerte of afspraak bij u thuis.

 

alt='isolatie zoldervloer'

alt='vloerisolatie' alt='dakisolatie en zolderisolatie'

Terug naar Blog