al 30 jaarMarktleider voor ISOLEREN met PUR
alt='isolation-pur'

Blog

Realisatie vloerisolatie school in Ingelmunster

Auteur: Isotrie

alt='vloerisolatie school'

(LD 23/5/17) Vloerisolatie school – De gemeente Ingelmuster krijgt met een nieuw schoolgebouw voor de gemeenteschool, een nieuwe blikvanger, een knap en functioneel ontwerp van architectenbureau BURO II & Archi+I. Isotrie is trots eraan meegewerkt te hebben met de realisatie van de vloerisolatie school De Zon.

Optimale samenwerking voor vloerisolatie school

De realisatie van de isolatie in de gemeenteschool is een mooi staaltje van een positieve samenwerking van verschillende aannemers in opdracht van algemeen aannemer Dectrac. In eerste instantie werd op het verdiep schuimbeton geplaatst door de firma Amix uit Maldegem. Daarna was Isotrie aan de beurt om het volledige gelijkvloers 10 cm dik te isoleren. Goed voor meer dan 600 m² ISOTRIE 240 PUR vloerisolatie. In 2 dagen tijd, werd de pur netjes gespoten en op de derde dag werd alles vlak geschuurd en opgeruimd voor de plaatsing van de vloerverwarming. Als laatste kwam Badas Chapewerken uit Kemzeke, alle chapes plaatsen.

Met een eerste steenlegging eind november 2016 werd het startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe gemeenteschool in Ingelmunster door Buro II. Basisschool De Zon is een school voor buitengewoon lager onderwijs en krijgt er zes leslokalen op de plaats waar tot voor kort een verouderde vleugel stond. De buitenschoolse kinderopvang Villa Max zal er meer plaats krijgen voor zijn werking. De school zat met een verouderde vleugel met mankementen. Deze werd daarom afgebroken en werd er een nieuwbouw met zes leslokalen en een refter geplaatst. Ook de judozaal die als refter en verwarmde speelzaal werd gebruikt, gaat tegen de vlakte. Voor deze functies is voldoende plaats voorzien op het gelijkvloers van de nieuwbouw. Het grote voordeel voor de kinderen is de grotere buitenspeelruimte door het inpalmen van een groter terrein.

Initieel zou het gebouw af zijn in september 2017, maar met mogelijk winterverlet wordt dat wellicht januari 2018.

Meer info over de aanpak van ISOTRIE bij grote projecten, neem contact met ons op.

Terug naar Blog