al 30 jaarMarktleider voor ISOLEREN met PUR
alt='isolation-pur'

Blog

Wielermuseum Roeselare in een nieuw kleedje

Auteur: Isotrie

alt='wielermuseum'

(LDC 14/10/2016) Het team van Artes Woudenberg is gestart met de restauratie van het Nationaal Wielermuseum te Roeselare. De werkzaamheden kaderen in een totaalvernieuwing van het museum. Isotrie draagt graag zijn steentje bij en staat in voor de isolatie van de vloeren en de booggewelven. Booggewelven isoleren is niet de eenvoudigste klus. Het vraagt veel geduld om ook in de I-profielen grondig te isoleren zodat geen holtes ontstaan. Ook nauwkeurig schuurwerk is noodzakelijk. Onze ervaren teams weten van aanpakken.

Wielermuseum, een combinatie van oud en nieuw

Het Wielermuseum is gelegen in Roeselare en is gewijd aan de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Het museum opende zijn deuren officieel op 27 maart 1998 aan het Polenplein, in het vroegere brandweerarsenaal.
Het vernieuwde museum zal niet enkel een gerestaureerd monument bevatten, maar krijgt ook een nieuwbouw en dit in staalstructuur. Deze nieuwbouw moet de museumtuin volledig tot zijn recht laten komen door er een echte verblijfsplek van te maken. In het beschermde monument integreert de aannemer ook een lift.

Het vernieuwde museum zal drie belangrijke pijlers bevatten:

  • Bezoekerscentrum: Hier wordt alle kennis op een interactieve manier verzameld, bewaard en gedeeld met de bezoekers
  • Erfgoedcentrum: Hier komen projecten en presentaties rond wielererfgoed tot stand
  • Kenniscentrum: hier kunnen echte wielerliefhebbers de wieler-en stadscultuur beleven

Kortom: het nieuwe museum zal een levendig cultureel-maatschappelijk platform worden voor jong en oud.

Aannemer Artes Woudenberg is hoofdzakelijk actief in de restauratiesector, namelijk het restaureren van geklasseerde monumenten en niet-geklasseerde gebouwen. Woudenberg maakt deel uit van de Artes Group, die daarnaast ook actief is in Burgerlijke bouw, Waterwerken, Gebouwen, het produceren van Prefab en Projectontwikkeling.

Hierna enkele foto’s voor en na.

Praktisch

Het museum organiseert tijdens de renovatiewerkzaamheden enkele tentoonstellingen in de vlakbij gelegen Paterskerk, een prachtig decor voor het tijdelijke project ‘Koers is Religie’.

Hou zeker de opening van dit museum in de gaten: Wielermuseum Roeselare
wielermuseum-2 wiemu-5wielermuseum-3 wielermuseum-5 wiemu-3 wiemu-8

Terug naar Blog